S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.

Pobudniki projekta

Možnosti, da bi v nujnih zdravstvenih stanjih naših živalskih pacientov poklicali in naročili vrečko tipizirane krvi, veterinarji v naši majhni Sloveniji verjetno nikoli ne bomo imeli.

Vzdrževanje krvnih bank je namreč precej drago in zahtevno. Zato se je doslej vsaka veterinarska organizacija trudila po svoje zagotoviti primerne krvodajalce, najprej med svojimi pacienti, nato seveda pridejo na vrsto psi in mačke svojcev, znancev, prijateljev, ter vseh sledilcev na družbenih omrežjih. A včasih tudi to ni dovolj. Predvsem pa vzame klicanje in iskanje primernih kandidatov veliko dragocenega časa, saj potencialni darovalci krvi navadno niso testirani ali pa živijo predaleč stran.

Tako se je med nami, kolegicami veterinarkami, porodila ideja, da ustvarimo enoten spletni portal pasjih in mačjih krvodajalcev, ki bo pokrival celotno ozemlje Slovenije. Projekt je podprla Veterinarska zbornica Slovenije, zato poteka pod njenim okriljem.

Namenjen in dostopen je vsem – veterinarjem in lastnikom psov in mačk. Med lastniki želimo širiti informacije o krvodajalstvu in transfuzijski medicini pri psih in mačkah, ter s tem pridobiti čim več primernih krvodajalcev, veterinarjem pa želimo s preglednostjo in možnostjo filtriranja darovalcev zagotoviti, da v nujnih primerih najdejo primernega krvodajalca v najkrajšem možnem času.

Tako kot pri ljudeh, je tudi tukaj pomembna brezkompromisna solidarnost in samo en cilj – pomagati drugemu v nesreči.

Pobudniki
dr. Metka Šimundić,
dr. vet. med.
Alenka Kropivšek,
dr. vet. med.
doc. dr. Darja Pavlin,
dr. vet. med.
dr. Tina Roškar,
dr. vet. med.
Veterinarska zbornica Slovenije
Cesta 24. junija 25, 1231 Ljubljana, Slovenija
Tačka daruje